Seniorit

Vakautta ja liikkuvuutta


Oilix® suosittelee erityisesti

• leikkausta tai operaatiota ennen tai jälkeen, jolloin toipuminen nopeuttuu.
• astmaa sairastaville vapauttamaan sisään ja uloshengityksen toimivaksi
• univaikeuksiin ja levottomuuteen
• tasapainon hallintaan
• lisäämään virkeyttä


Koskaan ei ole liian myöhäistä

Työskennellessäni ikäihmisten kanssa, he hämmästelevät sitä ettei heille ole aiemmin kerrottu tällaisesta tai miksei tätä ole opetettu aikanaan. ”Olenko jäänyt paitsi jostain olennaisesta. Kuinka kauan tämä vaikutus pysyy? ”Opinko itsekin tämän?”

Lohduttavaa on, että voimme oppia koko elämämme ajan parempaa tapaa toimia. Vanha sanonta ”Koskaan ei ole liian myöhäistä” on totta. Opimme tarkastelemaan ruumistamme uudella tai paremminkin sanottuna toisella, toimivammalla tavalla.

Kehon kokonaisuuden havainnointi on helppoa ja yksinkertaista. Vakavasti otettuna hauskaakin. Palkitsevaa. Käytännössä nämä palkinnot eivät pölyty kirjahyllyllä vaan kirkastuvat käytössä.

Jännittys jäykistää kehoa

Jännittyneisyys kehittyy vaivihkaa pitkällä aikavälillä. Ihminen tottuu jännitykseen eikä enää tunnista jännittystä luonnottomaksi. Kestojännitys ei ole koskaan normaali olotila.

Jännitys-tottumus on huono tapa. Jännittyneet lihakset jäykistävät kehoa. Jäykkyys vääntää ja pakottaa kehoa vääriin asentoihin ja toimimaan mm. niveliä turhaa kuluttavasti. Kuormitamme ruumistamme väärällä tavalla arkisissa askareissa. Kangistuminen altistaa horjahtamiselle ja kaatumiselle.

Työskennellessäni ikäihmisten kanssa, olen monasti kuullut heiltä, että onko muutos parempaan liian myöhäistä. Hyvä asia on se, että keho toimii ja valitsee paremman kun ensin annetaan esimerkkiä ja mahdollisuus kokea paremmin toimimisesta. Luonnollinen keho on normaalia. Rento ja aktiivinen.

Kokemuksellinen tieto, kestävä tieto

Suurin este muutokselle on tietämättömyys tai kuvittelemme muutoksen parempaan vaativan meiltä liikaa voimia.

Oilixin liikeohjaus perustuu luonnollliseen kehon käyttöön. Luonnollistuminen tapahtuu pienin muutoksin mutta konkreettisesti. Kehon käytön pieni muutos on perustavalaatua olevaa. Eri tavalla tekeminen arkisessa toiminnassa ON HELPPO OPPIA. Tämä on ehdottoman tärkeä.

Turvallisessa ja vastuullisessa liikeohjauksessa tarkistamme vaikutuksen jonka myös sinä huomaat.
Havainnointi ja kokemus rakentavat oikeaa tietoa. Oppiminen on helppoa kun tiedämme mitä teemme. Keho KOKEE miten on hyvä liikkua. Siitä jää muistijälki. Muisto ohjaa. On kuin katsoisi rakkaita valokuvia. Hyvät muistot tulevat heti mieleen. Hyviä muistoja koetaan uudelleen ja uudelleen. Elävät hyvät muistot VOIMAUTTAVAT.Jännittyneisyys kehittyy vaivihkaa pitkällä aikavälillä. Ihminen tottuu jännitykseen eikä enää tunnista jännittystä luonnottomaksi. Jännitys on normaali olotila.


Jaa: